Hjärtligt välkommen till en av Sveriges största oberoende konstföreningar!

Borstahusens Konstförening grundades redan 1966 och fick sitt namn av Sture Andersson ”Borstahusgreven”, en av initiativtagarna till bildandet – som just var bosatt i Borstahusen, det lilla genuina gamla fiskesamhället strax norr om Landskrona. Idag kan vi räkna in närmare 700 medlemmar – vilka är bosatta över hela Sverige men även utanför Sveriges gränser. Vår verksamhet utgår sedan den 1 april 2006 från Pumphuset på hamnplan i Borstahusen där vi har vår egen konsthall. I Pumphuset finns också museum och restaurang. I konsthallen har vi 6 – 7 utställningar per år med kända konstnärer.

Ni träffar oss i konsthallen på söndagar (värd från konstföreningen) och lördagar (värd från museiföreningen) mellan kl 13 och 16.

Välkommen att kontakta oss via mail: borstahuskonst@pumphuset.nu

Vill du ställa ut hos oss…

Borstahusens Konstförening planerar självständigt sitt programinnehåll och bjuder in sina utställande konstnärer. Utställningsprogrammet planeras ca ett och ett halvt år i förväg. Vi följer aktivt vad som händer på bildkonstområdet.

Vi tar emot utställningsförslag på adressen borstahuskonst@pumphuset.nu (endast per e-post). Förslaget ska innehålla en skriftlig beskrivning, max 1 sida, och högst 6 bilder (jpeg, 300 dpi, max 1 MB).

Eftersom vårt utställningsprogram inte grundar sig på ansökningsförfaranden ger vi ingen respons på de förslag vi får tillhanda, utan vårt konstråd kontaktar avsändaren om vi vill ha mer information om projektet.