Roger Svensson 22/7 – 3/9

Roger Svensson, född i Tingsryd 1964, bor i småländska Urshult. Han utbildade sig på Konstfack i mitten av 80-talet och har sedan dess haft många utställningar.

Det finns en sann glädje i Roger Svenssons målningar som är svår att motstå. Bilderna har en alldeles egen charmerande orimlighet som gör att man tänker att han har hittat en värld på en annan planet. Man känner igen sig i mycket men det känns som en tillvaro där man värdesätter helt andra saker, och det där med att leva har en annan innebörd. Roger Svensson hör inte hemma i den modernistiska traditionen. Man skulle kunna säga att han har skapat sin egna tradition. Med en oförvägen frimodighet pendlar han mellan form och informell expressionism mellan abstrakt och föreställande.

Med sin outsinliga nyfikenhet och befriande respektlöshet utforskar han måleriets möjligheter. Helheten blir större än summan av delarna. Roger målar varje dag. Han målar över och målar om lager på lager. Arbetet fortsätter oförtrutet vidare med flera målningar på gång samtidigt Titlarna tillför berättandet på så vis att de snarare öppnar upp för tankar än tillför en färdig lösning. Vi hittar vår egen väg in i bilden genom de sakligt poetiska titlarna. En målning av Roger Svensson är som tillvaron i stort, den bär på ett flöde av ständig förändring och skapas av olika lager av tidigare liv och rörelser.

ur LandskronaDirekt  >>

ur HD >>