Youngjae Lih 10/2 – 1/4

Youngjae Lih, född 1984, är uppvuxen i Seoul i Sydkorea, och bor och är verksam i Malmö. Han är utbildad elektroingenjör vid Hong-Ik University. Lih bestämde sig 2010 för att bli konstnär och utexaminerades 2014 vid Korean National University of Art, Sydkorea. Han avlade en masterexamen vid Malmö Konsthögskola 2016 och arbetar numera också som lektor vid högskolan. Lih har ställt ut i Sverige, Norge, Tyskland, Italien, Belgien, Japan, Kina och Korea.
Han kommer i Pumphuset Konsthall att visa en serie silvergelatinfotografier. Dessa är svartvita bilder som han producerat genom experiment med egenutvecklade kemikalier och filmer. Detta experimenterande har resulterat i bilder vilka inte bara är typiska eller förväntade utan snarare ger en inblick i den kreativa utforskningen och oväntade utfallet som dyker upp ur dessa experiment.
Youngjae Lih tilldelades Beckers konstnärsstipendium 2021 för att han genom sin djupt personliga förståelse för teknologins funktionsformer skapar kommunikationsformer som lyfter fram både det enkla och det komplexa i teknikens möjligheter.